Confesiunile unui colonel in rezerva despre meseria de detectiv particular

 In Uncategorized

Un fost ofiter al Ministerul de Interne din Iasi, in prezent colonel in rezerva, are acum o mica agentie de detectivi particulari unde isi asteapta clientii. Numarul absolventilor postlicealei de detectivi particulari din Iasi este destul de mare, aproximativ 100 de persoane atestate, insa dintre acestea doar un mic procentpractica aceasta meserie pentru a-si castiga traiul. Fostul ofiter afirma ca majoritatea clientilor afla de serviciile lui de la prietenii sau rudele care au apelat la serviciile sale in trecut.

“Meseria de detectiv particular este una frumoasa si ofertanta, castigurile nu sunt insa pe atat de spectaculoase pe cat cred unii. Eu sunt multumit daca reusesc sa castig 1000 – 1500 de lei pe luna. Pare o profesie interesanta, mai ales daca te gandesti la spionii si detectivii particulari din filme, insa aceasta presupune o munca minereasca”, declara detectivul.

“De cele mai multe ori clientii nu dispun de sune exorbitante de bani, de aceea stabilesc  pretul in functie de situatia financiara a fiecarui client”, mai spune el. Persoanele care apeleaza la serviciile sale provin din toate categoriile sociale si au probleme diverse, soti si sotii care se suspecteaza de relatii extraconjugale, parinti care vor sa stie ce fac copiii lor, dar si firme care vor sa isi verifice angajatii. Uneori se ocupa si de cate trei cazuri concomitent. De asemenea atat el cat si multe alte agentii din tara apeleaza la colaborari cu firme din strainatate, pentru ca rudele sau familia ramase in tara sa poate afla vesti despre rudele plecate in strainatate.

“Eu am fost o rampa de lansare pentru multi detectivi particulari in ultimii ani,” precizeaza el. Acesta a participat activ la crearea si predarea cursurilor pentru scoala de detectivi din Iasi. Taxa pentru absolvirea acestor cursuri era de aproximativ 2000 de lei, iar cursul tinea 3 luni, dupa absolvire, cursantii dadeau un examen la politie si apoi obtineau dreptul de a profesa meseria de detectiv particular. Fostul ofiter era atat de implicat in initierea cursantilor in aceasta meserie incat, periodic, lua cu el la filaj cate un ucenic care sa-l observe in timpul muncii. “Detectivul trebuie sa stie sa se integreze in peisajul strazii, sa nu iasa in evidenta. De asemena este foarte importanta si usurinta de a face legaturi interumane”, dezvaluie detectivul. “Marele secret al aceste profesii este capacitatea ca din elemente mici sa demonstrezi ca un anumit lucru se intampla cu adevar sau nu”, isi descrie pe scurt meseria.

Recent Posts

Leave a Comment