Munca de filaj

 In Uncategorized

In toate tarile, in majoritatea situatiilor, detectivii particulari gasesc rezolvarea cazurilor prin intermediul filajului. Filajul implica supravegherea unor persoane pentru a se descoperi activitatile zilnice, anturajul, ocupatiile si relatiile persoanei urmarite. Toate aceste actiuni vor fi filmate sau fotografiate, pentru a putea servi drept proba. Toate aceste probe vor fi culese cu mare grija si discretie, astfel incat persoana urmatita sa nu observe ca este urmarita, iar detectivul sa ramana anonim.

Majoritatea detectivilor romani nu dispun de aparatura superperformanta, acestia primesc aparate foto-video absolut normale, pe care le vor folosi cu indemanare si imaginatie. Da! Imaginatia este una dintre cele mai importante calitati ale unui detectiv particular, acesta trebuie sa gaseasca mereu metode inventive de a surprinde imaginile cele mai compromitatoare, in varianta lor cea mai clara. Oricine stie sa fotografieze, dar sa fotografiezi pe ascuns este cu adevarat o provocare.

In cadrul scolii de detectivi particulari, acestia sunt invatati cateva tehnici de baza ale fotografiatului si filmatului pe ascuns, insa un detectiv particular cu adevarat pasionat de meseria sa, va cauta mereu sa se perfectioneze si sa gaseasca noi moduri de a fotografia/filma pe ascuns, astfel incat sa dea cele mai bune rezultate.

O alta calitate foarte importanta pentru detectivii care desfasoara activitati de filaj, este atentia distributiva. Acestia trebuie sa fie atenti la toate detaliile si sa calculeze tot timpul care este cea mai buna pozitie pentru urmarirea subiectului. In locurile publice, detectivii particulari trebuie sa fie atenti la toti cei din jur, astfel incat nimeni sa nu ii observe si sa existe riscul compromiterii investigatiei.

Aceste doua importante calitati, imaginatie si atentia distributiva, nu trebuie sa lipseasca niciunui detectiv particular care desfasoara activitati de urmarire pe teren. Echipa de teren est compusa din cel putin doi membri, sofer + detectivul care desfasoara filajul. In cazurile mai complexe echipa poate fi compusa si din 2 pana la 10 persoane.

Recent Posts

Leave a Comment

scapa de indoieli cu ajutorul unui detectiv particular